Čubrilović: BiH da prihvati Srbiju kao partnera koji želi da pomogne

Srna
Čubrilović: BiH da prihvati Srbiju kao partnera koji želi da pomogne

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi bilo dobro da BiH prihvati Srbiju kao partnera koji ima želju da pomogne.

-Srbija je to više puta pokazala, a konačno i jučerašnje obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pokazuje kakve su ambicije i želje Srbije - rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da to opet u FBiH žele da protumače na neki drugi način.

-Bošnjačka zvanična politika nema dobre namjere da to prihvati kao takvo, nego žele da stvaraju konfliktne situacije koje nikome nisu potrebne - rekao je Čubrilović.

Naglasio je da Republika Srpska i Srbija nikada nisu imale bolju saradnju kada je riječ o saobraćajnoj povezanosti.

Čubrilović je napomenuo da je juče sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goranom Vesićem razgovarao o saobraćajnoj povezanosti Srpske i Srbije u oblasti drumskog, željezničkog i avio-saobraćaja, sa akcentom na izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo i unapređenju saradnje.

On je podsjetio da Srbija gradi dva auto-puta i dvije brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj.

-Infrastrukturni projekti su izuzetno važni za regionalno povezivanje, te Republika Srpska sa svoje strane čini sve da poveže Srbiju sa Republikom Srpskom što kvalitetnijom putnom infrastrukturom - rekao je Čubrilović za RTRS.

Naveo je  da je Srbija privržena završetku projekata, te da se zajednički infrastrukturni projekti odvijaju planiranom dinamikom.

Vlade Republike Srpske i Srbije utvrdile su juče nekoliko prioritetnih oblasti saradnje u narednom periodu, a akcenat je stavljen na dalje unapređenje saradnje u oblasti energetike, informacionih tehnologija, namjenske industrije i poljoprivrede, ali i putne i željezničke infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana