Crnadak: Zajedno raditi ka otvaranju pregovora sa Evropskom unijom

SRNA
Crnadak: Zajedno raditi ka otvaranju pregovora sa Evropskom unijom

BANjALUKA - Šef poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak smatra da vlasti Srpske sa srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama treba da zajedno rade kako bi BiH dobila pozitivan odgovor od EU u martu o otvaranju pregovora sa BiH.

"U kontekstu otvaranja pregovora BiH sa EU treba pažljivo da se posmatra i ono što se dešava u parlamentu Republike Srpske", rekao je Crnadak danas novinarima u Banjaluci.

Crnadak je ocijenio da je neprihvatljivo da je utvrđen dnevni red za narednu sjednicu parlamenta Srpske bez zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je ovaj klub zatražio od skupštinskog Kolegijuma da zaduži Vladu Srpske da dostavi informaciju o realizaciji skupštinskih zaključaka u vezi sa Zakonom o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da je Kolegijum odbio da se u dnevni red uvrsti smjena predsjednika parlamenta Nenada Stevandića.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana