Crnadak: Budžetska kašnjenja dovode do lančane reakcije

Kliks
Crnadak: Budžetska kašnjenja dovode do lančane reakcije

BANjALUKA - Šef kluba PDP-a u NSRS Igor Crnadak kaže da sve češća kašnjenja budžetskih plaćanja donose uznemirenost i neizvjesnost, a prisutna je sve veća nervoza kod građana kako se približavaju datumi sljedećih redovnih isplata iz budžeta.

Crnadak ističe da je cjelokupan sistem povezan i budžetska kašnjenja dovode do lančane reakcije, nedostatak novca pogađa čitav privatni sektor, a posebno su osjetljivi problemi sa redovnim vraćanjem kredita i mogućim posljedicama ako budžet uđe u veće poteškoće.

- Kao šef kluba poslanika PDP-a u NSRS dužan sam napomenuti da je PDP upozoravao da će SNSD i Vlada Republike Srpske dovesti RS u ovu situaciju, prije svega zbog enormne korupcije i zbog teške izolacije u kojoj se nalazi rukovodstvo Republike Srpske, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da građani Republike Srpske treba da znaju da su korupcija i nenormalno bogaćenje pojedinaca iz vlasti glavni razlozi za situaciju u kojoj se trenutno nalaze, jer je BiH među pet zemalja u čitavom svijetu po odnosu ukupno prikupljenih poreza i bruto domaćeg proizvoda.

- To znači da je sistem prikupljanja poreza na vrhunskom nivou, da građani i preduzeća odgovorno pune budžet, ali da novca nema jer se toliko krade da ni budžet Amerike to ne bi izdržao, ističe on.

Kaže da Republici Srpskoj hitno treba snažan antikoruptivni odgovor, a to je jasan i čvrst dogovor svih opozicionih faktora odmah poslije lokalnih izbora, "jer je sve izvjesnije da nas čekaju prijevremeni izbori u 2025. godini."

- Moramo biti uz narod u ovoj borbi za Republiku Srpsku, pljačka narodnog novca mora biti zaustavljena i oko toga moramo imati blok u kojem niko ne kalkuliše, gdje smo svi jednoglasni: Dodik i SNSD moraju otići, poručio je Crnadak, piše Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana