Čović: Sankcije nemaju nikakav smisao

SRNA
Čović: Sankcije nemaju nikakav smisao

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je da sankcije nemaju nikakav smisao i da se njima ništa neće riješiti u BiH.

Čović je naveo da se sankcije uvode protekle 24 godine, a da je u prvom paketu 2000. ili 2001. godine bilo 180 ljudi i bar toliko preduzeća.

On je podsjetio i na slučaj Hercegovačke banke u Mostaru u koju su ušli tenkovima, te upitao ko je procesuiran i da li je neko našao kriminal?

"To su političke igre. Žao mi je što se ovi paketi /sankcija/ dešavaju na ovakav način. Neko vjeruje da će se time odnosi stabilizovati, ali to uveliko otežava našu komunikaciju i saradnju", rekao je Čović.

On je izrazio bojazan da ovaj trend neće stati i da neko vjeruje da je to alat za upravljanje nekim procesom.

Čović je istakao da treba stvoriti vlast koja funkcioniše i da se tada može poručiti međunarodnoj zajednici da nema potrebe da brine o BiH.

Odgovarajući na pitanje da li je upozoren da bi mogao da bude sankconisan, Čović je rekao da time nije opterećen i da će časno raditi svoj posao.

"Navikao sam na sve i svašta", rekao je Čović i dodao da ga sankcije neće zaustaviti u provođenju politike u koju vjeruje, čime, kako kaže, na najbolji način štiti interese i hrvatskog naroda i BiH.

Lider HDZ-a BiH je naveo da je prije par dana razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Milorad Dodikom kada je donesen novi paket sankcija.

"U takvoj situaciji trebate razgovarati o budžetu, o zajedničkoj sjednici i zaista to ne ide. Zamolio sam kolege da spustimo lopticu i da pokušamo tražiti rješenja, a ne dalje ulaziti u to političko blato", rekao je Čović i dodao da neki smatraju da je to dobar alat za rješavanje problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana