Čović: Ono što sada zagovaramo Amerikanci su ranije podržavali

GS
Čović: Ono što sada zagovaramo Amerikanci su ranije podržavali

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović poručio je danas u Mostaru da su izmjene Izbornog zakona koje trenutno zagovaraju stranke koje čine vlast na nivou BiH, Amerikanci podržavali u nekom ranijem periodu.

"Naši partneri moraju odustati od politike nadmudrivanja, nevjerodostojnosti u svom radu, mijenjanja stajališta svaki dan onoga što smo utvrdili. Sutra ćemo imati zajednički sastanak u Sarajevu i upravo na ovaj način ću pristupiti", rekao je Čović.

Pozvao je partnere da naredne tri sedmice maksimalno iskoriste a od Kristijana Šmita, koga u Federaciji BiH priznaju za visokog predstavnika a u Republici Srpskoj ne, da se, kako je rekao, suzdrži od bilo kakvih nametanja jer će tako osujetiti njihov dogovor.

Poručio je kako su trenutno najteža pitanja Zakon o sukobu interesa, status sudija stranaca u Ustavnom sudu BiH i Izborni zakon.

"Partneri iz vlasti moraju biti svjesni sporazuma kojeg smo napravili. Kada smo krenuli u vlast, kazali smo šest mjeseci nakon uspostavljanja vlasti imamo rok za Izborni zakon. Nećemo nikome dati zadovoljstvo da mi tobože blokiramo. Što sad zagovaramo zagovaramo zajedno sa tom damom i gospodom iz američke administracije zadnje tri ili četiri godine, prije izbora 2020. godine", rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana