Ćosić: Izgradnjom hrama u Foči ispunjen vjekovni zavjet

Srna
Ćosić: Izgradnjom hrama u Foči ispunjen vjekovni zavjet

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je izgradnjom velelepnog Hrama Svetog Save u Foči ispunjen viševjekovni zavjet pravoslavnih Fočaka da u centru grada ponovo imaju crkvu.

Ćosić je danas sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostom na aerodromu u Sarajevu dočekao Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija, koji počinje dvodnevnu posjetu Foči povodom osveštanja Hrama Svetog Save.

Ćosić je naveo da su Srbi u Foči, sve do izgradnje Crkve Svetog Nikole 1857. godine, skoro tri i po vijeka bili bez hrama, ali da ni to ovaj vjerni narod nije spriječilo da se okuplja i očuva pravoslavlje i svoju tradiciju.

- Ova činjenica nam još jednom dokazuje da je Srpska pravoslavna crkva temelj očuvanja srpskog nacionalnog identiteta, kao i centar okupljanja našeg pravoslavnog naroda gdje god da živi - napisao je Ćosić na svom "Fejsbuk" profilu .

Patrijarha Porfirija na aerodromu su dočekali i načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i Istočne Ilidže Marinko Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana