CIK objavio koliko glasova su osvojili Dodik i Trivićeva

GS
CIK objavio koliko glasova su osvojili Dodik i Trivićeva

SARAJEVO – Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je večeras utvrđene rezultate za predsjednika Republike Srpske na izborima koji su održani 2. oktobra.

Prema ovim podacima, kandidat SNSD-a Milorad Dodik, osvojio je 300.180 glasova ili 47,06 odsto, dok kandidat PDP-a Jelena Trivić ima 273.245 glasova ili 42,84 odsto.

Obrađena su sva biračka mjesta, a bilo je 5,75 odsto nevažećih listića, podaci su CIK-a.

Nakon Dodika i Trivćeve najviše glasova, 13.760 ili 2,16 odsto ima nezavisni kandidat Ćamil Duraković, koji je i pobijedio u trci za potpredsjednika Srpske iz reda bošnjačkog naroda. 

Davor Pranjić, kanidat koalicije HDZ BIH,HSP BIH,HKDU i HSP koji bi trebalo da bude potpredsjednik iz reda Hrvata ima 1.966 ili 0,31 odsto glasova.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas, nakon kontrolnog brojanja koje je snoć završeno, donijela dopunsku Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Opštih izbora u BiH 2022. godine kojom su utvrđeni rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Prema utvrđenim rezultatima za predsjednika Republike Srpske je izabran Milorad Dodik a potpredsjednici su Ćamil Duraković i Davor Pranjić.

Dopunska Odluka stupa  na  snagu  danom  donošenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana