CIK: Federalni dom naroda još ne može biti konstitusan

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta FBiH ne može biti konstitusan sve dok Sud BiH ne odluči po žalbama Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Iako je CIK završio popunu nedostajućih mandata u federalnom Domu naroda, dok Sud BiH ne odluči po žalbama na odluke Komisije ne mogu biti potvrđeni rezultati posrednih izbora i dodjeljeni mandati, niti konstituisan ovaj dom.

CIK je 20. decembra nedostajuća preostala četiri mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH, jednog iz reda srpskog naroda i tri iz reda ostalih, popunio u skladu sa Izbornim zakonom i kriterijumima i postupkom popune nedostajućih mandata u federalnom Domu naroda.

Rok za podnošenje žalbi na četiri pojedinačne odluke o dojeli mandata istekao je u petak, 23. decembra, a Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a podnijeto je osam žalbi – jednu je podnijela Radojka Stojak, četiri Laburistička stranka i tri žalbe Novi početak.

Nakon što pripremi izjašnjenje o svim navodima u žalbama, CIK će žalbe zajedno sa izjašnjenjima dostaviti Apelacionom odjeljenju Suda BiH, saopšteno je iz Komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana