CIK: Amidžić ispunjava sve potrebne uslove za ministra

Srna
CIK: Amidžić ispunjava sve potrebne uslove za ministra

SARAJEVO- Nakon izvršenih provjera Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je izdala potvrdu da kandidat Srđan Amidžić ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje na funkciju ministra finansija i trezora u Savjetu ministara.

U saopštenju je navedeno da Amidžić ispunjava uslove propisane odredbama člana 1.6, 1.7, i 4.2 Izbornog zakona BiH za imenovanje na funkciju u Savjet ministara.

-CIK BiH danas je na sjednici razmatrao izvještaj o izvršenim provjerama predloženog kandidata za funkciju ministra finansija i trezora BiH u Savjetu ministara BiH - navodi se u saopštenju.

CIK je u petak, 23. juna, primio akt predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto, kojim su dostavljeni popunjeni obrasci CIK-a BiH za kandidata za funkciju ministra u Savjetu ministara, u skladu sa članom 10c i 10d tačka b) Zakona o Savjetu ministara.

Nakon što prođe sve provjere, izbor Amidžića za ovu funkciju bi trebalo da potvrdi Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Amidžić je predložen za novog ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, nakon što je Zoran Tegeltija podnio ostavku na tu funkciju kako bi preuzeo dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na ministarsku funkciju Amidžić će doći iz Skupštine grada Banjaluka gdje je odbornik SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana