Centar za istraživanje ratnih zločina dodijelio uvjerenja o praksi studentima

M. V.
Centar za istraživanje ratnih zločina dodijelio uvjerenja o praksi studentima

BANjALUKA - Sertifikat o uspješnoj praksi u Republičkom centru za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica dodijeljen je juče 51 studentu sa Pravnog i Fakulteta političkih nauka u Banjaluci.

Vršilac dužnosti direktora centra Viktor Nuždić rekao je za “Glas Srpske” da posljednjih osam godina na osnovu potpisanih sporazuma sa Pravnim fakultetom, Fakultetom političkih nauka i Filozofskim fakultet ovaj centar sprovodi praktičnu nastavu za studente.

- Dodijelili smo uvjerenja o položenoj praktičnoj nastavi za 28 studenata Pravnog fakulteta i 23 studenta FPN-a. Raduju nas njihove pozitivne reakcije - rekao je Nuždić.

Prema njegovim riječima, do sada je više od 300 studenata prošlo praktičnu obuku u Centru, upoznali su se sa nadležnostima te otkrili neke, do sada, nepoznate podatke za njih.

- To će im uveliko pomoći u njihovom daljem školovanju - rekao je Nuždić.

Student druge godine na FPN-u Mateja Aleksić rekao je za “Glas” da su se na ovaj način uvjerili šta se dešava u centru te naučili neke stvari koje do sada nisu znali.

- Zahvalni smo direktoru koji nam je ovo omogućio, ali i predavačima koji su uložili napore da kroz praktičnu nastavu naučimo nešto novo. Prošli smo opširnu temu Odbrambeno- otadžbinskog rata, o kojoj moramo znati puno, a ovo su prave prilike da znanje dopunimo - rekao je Aleksić.

Njegov kolega sa Pravnog fakulteta Srđan Ratković naglasio je za “Glas”“ da je svaka praksa značajna.

 - Nakon vremena provedenog ovdje došli smo do saznanja da je ovo težak posao - rekao je Ratković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana