Čabrić: Velika čast i obaveza predstavljati Srpsku na BRIKS-u

SRNA
Čabrić: Velika čast i obaveza predstavljati Srpsku na BRIKS-u

BANjALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić poručila je večeras u Banjaluci sportistima koji će pod zastavom i himnom Republike Srpske predstavljati svoju zemlju na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji da je velika čast, ponos, ali i obaveza da Srpsku predstave u najboljem svjetlu na tako značajnoj sportskoj smotri.

Čabrićeva je na manifestaciji organizovanoj povodom odlaska sportista u Kazanj rekla da je današnji dan veliki za Republiku Srpsku i njen sport.

"Ponosni smo što možemo da kažemo da će naši reprezentativci pod zastavom i himnom Republike Srpske predstavljati našu zemlju na velikoj sportskoj smotri – sportskim igrama BRIKS-a. To je velika čast, ponos, ali i obaveza da punog srca, dajući sve od sebe izađete na sportski teren i date sve od sebe da predstavite Republiku Srpsku u najboljem svjetlu", naglasila je Čabrićeva.

Ona je dodala da je to prilika da sportisti pokažu i dokažu da na ovom tlu rastu sjajni sportisti koji u svakom trenutku mogu da stanu rame uz rame sa svjetskim sportistima.

Čabrićeva je zahvalila predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji uvijek ima sluha za podršku sportu i koji je i ovaj put podržao odlazak sportista na ovo takmičenje zajedno sa Vladom Republike Srpske.

"Sigurna sam da ćete vi kao naši najbolji ambasadori to povjerenje i opravdati. Želim vam mnogo uspjeha u vašim sportskim disciplinama, da uživate na sportskim terenima, da ostvarite nova prijateljstva i da te prijatelje dovedete u Republiku Srpsku", poručila je Čabrićeva sportistima.

Reprezentacija Republike Srpske će od 12. do 23. juna učestvovati na Igrama BRIKS-a u Kazanju, respektabilnom takmičenju na kojem je učešće potvrdilo 97 zemalja. /kr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana