Bursać: Svi akteri da ispoštuju dogovor

Srna
Bursać: Svi akteri da ispoštuju dogovor

SARAJEVO  - Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da, ukoliko bude volje svih aktera na sprovođenju svih dogovorenih rješenja, BiH neće ući u problem sa poštovanjem svojih obaveza prema Manivalu.

-Prije svega, moramo pokazati stvarnu namjeru svih aktera prema poštovanju svih dogovorenih zaključaka - istakla je Bursaćeva povodom poziva Delegacije EU da iduće sedmice Dom naroda održi sjednicu i usvoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Bursaćeva je ukazala da je cjelokupna javnost svjedočila intenzivnom pregovaranju koje se dogodilo prošle sedmice i dodala da u skladu sa postignutim dogovorima treba biti uspostavljena dinamika.

Ona je naglasila da samim tim ne stoji i neprikladni su pozivi bilo koga da u određene termine zakazuje sjednice.

-Mi smo spremni i zagovaramo da ispoštujemo cjelokupan dogovor, a naravno da smo svjesni situacije vezano za posmatračku misiju Manivala - rekla je Bursaćeva.

Delegacija EU u BiH pozvala je danas Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da naredne sedmice zakaže sjednicu i usvoji zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Iz Delegacije EU u BiH ističu da je potrebno hitno zakazati sjednicu iduće sedmice, jer Komitet Manival Savjeta Evrope dolazi u BiH, u ponedjeljak, 12. februara, radi procjene da li je BiH postigla zadovoljavajući nivo standarda u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana