Bursać: Napokon potvrđena izborna volja građana Republike Srpske

SRNA
Bursać: Napokon potvrđena izborna volja građana Republike Srpske

ISTOČNO SARAJEVO - Član Predsjedništva SNSD-a Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH današnjom odlukom o utvrđivanju rezultata izbora za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske napokon potvrdila izbornu volju građana Srpske.

"Činjenica da je to urađeno na bazi nedvosmislene naredbe Suda BiH i nakon mjesec dana razvlačenja do kraja je demaskirala namjere sadašnje većine u CIK-u, njihove nalogodavce skoncentrisane oko SDA i saučesnike u vidu PDP-a i SDS-a, bez kojih to ništa ne bi moglo da se dešava", navela je Bursaćeva.

Ona je istakla da trenutni sastav CIK-a dobro ilustruje zašto je BiH u permanentnoj političkoj krizi.

"Umjesto ustavnih, nepristrasnih i nezavisnih institucija kakva bi morao da bude CIK, imamo politički zarobljene institucije koje, umjesto na osnovu Ustava, zakona i činjenica, pokušavaju donositi politički instruisane i usmjerene odluke", ukazala je Bursaćeva.

Ona je naglasila da su Republika Srpska, njene institucija i predstavnici prinuđeni da vode pravne i političke borbe kako bi proveli izbornu volju, odbranili ustavne nadležnosti.

"Očito je da će ova suprotna strana prije pasti, jer su pravo i pravda na našoj strani", navela je Bursaćeva.

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluku u skladu sa nalogom Apelacionog vijeća Suda BiH za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, prema kojoj će četiri delegata iz SNSD-a i jedan delagat iz SDS-a činiti Klub Srba u Domu naroda.

Delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH prema ovoj odluci biće Sredoje Nović, Nikola Špirić, Radovan Kovačević i Snježana Novaković Bursać iz SNSD-a, te Želimir Nešković iz SDS-a.

Sud BiH je 30. decembra ponovo poništio odluku CIK-a BiH u vezi sa petim delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana