Burne reakcije vlasti i opozicije u Republici Srpskoj na Suljagićeve uvrede

GS
Burne reakcije vlasti i opozicije u Republici Srpskoj na Suljagićeve uvrede

Vlast i opozcija u Republici Srpskoj su u istom tonu odgovorili na prijetnje direktora Memorijalnog centra u Potočarima Emira Suljagića Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim Srbima iz Podrinja.

Delegacija Evropske unije trebala je da bude u Bratuncu prije 25 godina, a ne sada, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Sada ja treba da budem njima zahvalan zato što su došli tamo gotovo krijući. Gdje ste bili kada smo mi bili tamo i zvanično obilježavali taj događaj. Mogli ste ići u Potočare, ali ste Bratunac zaobišli. Ako je to pojedinačni čin neki ljudi koji su samovoljno otišli u Bratunac, ja sam im zahvalan - rekao je Dodik. 

On je još jednom ponovio da Zapad ne poštuje srpske žrtve.

Poruka Suljagića Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" zato što su njihovi predstavnici na groblju u Bratuncu je prilično bolesna i predstavlja prijetnju po nečiji život, izjavila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na konferenciji za novinare.

Nekontrolisane reakcije direktora Memorijalnog centra u Potočarima Emira Suljagića na čin odavanja počasti srpskim civilnim žrtvama u Bratuncu pokazuju da su ekstremistički faktori još prisutni u BiH, ocijenili su u PDP-u.

- Prijetnje i rječnik na granici psovki koje je Suljagić uputio diplomatama EU zbog jednog normalnog čina govore o potrebi da se održi narativ o ekskluzivitetu žrtvi, odnosno da se na površini održi laž da je samo jedan narod, bošnjački, stradao na tom području - rekao je generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana