Bunoza: U planu za 2024. devet zakonskih prijedloga

Srna
Bunoza: U planu za 2024. devet zakonskih prijedloga

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara Davor Bunoza izjavio je da je planom rada resornog ministarstva za narednu godinu predviđeno devet zakonskih prijedloga, navodeći da je ovaj plan preambiciozan, ali ostvariv.

Bunoza je naveo da je Savjet ministara ponovo odgodio izjašnjavanje o planu rada Ministarstva i agencija Savjeta ministara za narednu godinu.

On je rekao da je za predstavnike iz Republike Srpske sporno to što u planu rada Ministarstva pravde nema dijela koji se tiče zakona o Ustavnom sudu i zakona o prestanku mandata stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Bunoza je istakao da se mora doći do rješenja o ovom pitanju koje će biti prihvatljivo u skladu sa međunarodnim standardima.

On je pojasnio da se ministri u Savjetu ministara ne mogu dogovoriti o samom nazivu zakona koji će riješiti pitanje Ustavnog suda BiH, navodeći da će radna grupa za pravosuđe predložiti tačan naziv zakonskog prijedloga.

Govoreći o radu ovog saziva Savjeta ministara, Bunoza je podsjetio da je Savjet ministara do sada usvojio osam zakona, od kojih je pet usvojeno u parlamentarnoj proceduri.

"Kada uporedimo rad Savjeta ministara sa prethodnim periodom, vidimo određeni napredak", rekao je Bunoza novinarima u Sarajevu nakon današnje sjednice Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana