Bukejlović: Srpska veliko gradilište

Srna
Bukejlović: Srpska veliko gradilište

DOBOJ - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Miloš Bukejlović rekao je danas u Doboju da Srpska prolazi kroz veliki investicioni ciklus i da je započeto mnogo značajnih projekata.

-U toku je veliki investicioni ciklus, a Srpska je veliko gradilište. Jedan od značajnih projekata je i izgradnja bolnice u Doboju. Otvaranje je zakazano za 4. septembar. Istovremeno gradi se i bolnica u Trebinju, a u toku je i izgradnja Koridora žPet cež kroz Republiku Srpsku -”, izjavio je Bukejlović nakon sastanka u Doboju sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom, gradonačelnikom Borisom Jerinićem i drugim zvaničnicima povodom krsne slave grada Preobraženja Gospodnjeg.

Bukejlović je rekao novinarima da su redovna socijalna davanja i druge isplate iz budžeta, bez obzira na naslove u medijima i atmosferu koja se pokušava kreirati.

-Republika Srpska se nalazi u stabilnoj situaciji. Tako će biti i u ovoj, ali i prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu - zaključio je Bukejlović.

Predsjednik Dodik danas je u Doboju razgovarao sa Jerinićem i Bukejlovićem povodom krsne slave grada Preobraženja Gospodnjeg. Sastanku su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, odbornik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Obred lomljenja slavskog kolača biće obavljen u sali hotela “Park” od 14.00 časova.

U Spomen-hramu Svetih apostola Petra i Pavla jutros je služena liturgija, a zatim je osveštano grožđe i obavljen krsni hod oko hrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana