Bukejlović:  Detaljnije propisan način izvršenja kazne doživotnog zatvora

Srna
Bukejlović:  Detaljnije propisan način izvršenja kazne doživotnog zatvora

BANjALUKA - Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora detaljnije je propisan način izvršenja kazne doživotnog zatvora, rekao je večeras ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović.

-“Ovim zakonom uređuje se postupak raspoređivanja zatvorenika koji se nalaze na izvršenju kazne zatvora u Odjeljenje sa posebnim režimom izvršenja kazne zatvora, njegova organizacija, položaj zatvorenika, disciplinska i materijalna odgovornost zatvorenika, kao i postupanje prema zatvorenicima na izvršenju kazne doživotnog zatvora - rekao je Bukejlović u Narodnoj skupštini obrazlažući zakonsko rješenje.

Bukejlović je naveo da je osnovni razlog izmjena i dopuna ovog zakona usklađivanje odredaba sa Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je ovaj zakon.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić okončao je današnje skupštinsko zasjedanje, a sjednica će biti nastavljena sutra raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Cilj je podsticanje privrednog razvoja Republike Srpske stvaranjem stimulativnog pravnog okvira za ulaganja u oblast geoloških istraživanja.

-Zakonom su definisani pojmovi invazivnih i neinvazivnih geoloških istražnih radova. Invazivni su sve vrste terenskih ispitivanja nakon kojih je neophodno izvršiti sanaciju i rekultivaciju prostora na kojem su takvi radovi izvršeni, dok su neinvazivni one vrste geoloških istražnih radova koji ne obuhvataju invazivne” - navedeno je u obrazloženju navedenog zakona.

Poslanici će razmatrati i izvještaje o radu i reviziji finansijskog poslovanja Radio-televizije Republike Srpske.

Sjednica će biti nastavljena u 10 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana