Budimir: Srbi iznad svih kad su objedinjeni

Srna
Budimir: Srbi iznad svih kad su objedinjeni

BANjALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je Srni da Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru predstavlja akcelerator koji dinamiku saradnje i dosadašnjih odnosa Srpske i Srbije podiže na novi nivo, kao i da ono što istorija i današnjica uče jeste da srpski narod to ne koristi protiv, već za unapređenje odnosa sa svima drugima.

Budimir je istakao da u BiH bilo kakvo srpsko ili svesrpsko povezivanje ne odgovara.

On je naglasio da su Srbi izvan Srbije - u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji trebali i ranije da se susretnu i odgovore na sve pritiske i pokušaje dominacije nad njima.

Sada je cilj, istakao je Budimir, da puni spektar kapaciteta kompletnog srpskog korpusa daje odgovore na istorijske, tehničke, političke, ekspertske izazove.

"To je cilj i to je ono što plaši sve druge, jer znaju da kad su Srbi objedinjeni oko bilo čega, da su iznad svih", rekao je Budimir.

On je napomenuo da je do sada često zloupotrebljavana priča o 9. januaru, te poručio da ne može razumjeti političare u Srpskoj koji su nasjeli na takve jeftine floskule.

Budimir je podsjetio da je 9. januar Dan Republike i regulisan zakonom.

"To je jedan od svetih datuma Republike Srpske, kao što je i Sretenje sveti datum za svesrpski narod. To je dan srpske državnosti", naglasio je Budimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana