Budimir: Istočno Sarajevo je simbol neuništivosti

SRNA
Budimir: Istočno Sarajevo je simbol neuništivosti

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da je grad Istočno Sarajevo simbol neuništivosti, izrazivši zadovoljstvo Poveljom ovog grada koja mu je dodijeljena.

Budimir je rekao da Istočno Sarajevo za njega ima posebno značenje.

"Gradeći institucije u ovom gradu, mi smo ulagali u ovaj grad, a rukovodstvo je to prepoznalo i nagradilo ovim priznanjem. Ovo priznanje je dodijeljeno kompletnoj Vladi Republike Srpske", rekao je Budimir novinarima.

On je naveo da je dodjelom priznanja učinjena velika čast i njegovoj porodici, koja je Istočno Sarajevo u ratnim i posljeratnim godinama gledala kao mjesto nade.

"Sudbinska veza mene i ovog grada pokazuje da su u dobu koje dolazi, Krajina, Sarajevo, Romanija i Hercegovina Republika Srpska. Živjela Republika Srpska", poručio je Budimir.

Povelja grad Istočno Sarajevo dodijeljena je i načelniku Trnova Dragomiru Gagoviću, koji je izrazio zadovoljstvo jer smatra da je time odato priznanje njegovom radu, trudu i doprinosu gradu.

"Ovaj grad je posljednjih 25 godina rastao i čini mi se da sam i ja ostario posmatrajući kako on raste. Kao načelnik, trudio sam se i ovo priznanje govori o tome", rekao je Gagović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana