Bubić: Uvažen prigovor odbrane

Srna
Bubić: Uvažen prigovor odbrane

SARAJEVO - Advokat predsjednika Republike Srpske Goran Bubić izjavio je danas da je postupajući sudija u procesu protiv predsjednika Republike Milorada Dodika uvažila prigovor odbrane i dopustila da se dokazi izvode tek kad Tužilaštvo iznese Aneks 10 Dejtonskog sporazuma.

Bubić je rekao da je to korektna, zakonita i logična odluka postupajućeg sudije.

-Odbrana nema šta da osporava prije nego što se pročita Aneks 10 zbog kojeg je i došlo do ovog procesa s obzirom na njegove različite interpretacije - rekao je Bubić novinarima ispred Suda BiH poslije današnjeg ročišta.

On je ponovio da je postupak usmjeren protiv suvereniteta BiH jer je predsjednik Republike Srpske samo izvršavao svoja ustavna ovlašćenja.

-Preko svjedoka Jelene Pajić Baštinac samo predstavili Sudu da nije u pitanju samovoljna odluka već da je predsjednik Srpske vršio svoja ustavna ovlašćenja i slijedio stavove Narodne skupštine i Vlade - zaključio je Bubić.

Pred Sudom BiH danas je nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Ispred Suda BiH u Sarajevu, prije početka ročišta, okupio se veliki broj građana da bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana