Bubić: Tužilaštvo želi da provuče dokaze koji to ne mogu biti ni na jednom sudu

Srna
Bubić: Tužilaštvo želi da provuče dokaze koji to ne mogu biti ni na jednom sudu

ISTOČNO SARAJEVO- Odbrana predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika tražila je izuzeće sudije Sene Uzunović jer Tužilaštvo BiH želi da provuče dokaze koji to ne bi mogli da budu ni na jednom sudu, rekao je Dodikov advokat Goran Bubić.

Bubić je rekao da je danas bio vidljiv pritisak u ovom krivičnom postupku koji je posljedica toga što Tužilaštvo želi da provuče takve dokaze.

"Dokaz je Aneks 10 koji nije izveden mjesecima i on ide u prilog odbrani, ali Tužilaštvo u replici svojih dokaza nastoji progurati dokument koji nije vjedostojan, skinut sa sajta UN", rekao je Bubić novinarima.

On je dodao da može biti vjerodostojna verzija koja je potpisana, a Tužilaštvo je ne nudi.

"Čemu bilo kakva verzija nepotpisanog dokumenta koji se predlaže sudu. Mi tu vidimo manipulaciju, skrivene namjere", kaže Bubić.

On je naveo da je to nepotpisan dokument, na tri mjesta su samo signature i smatra da je normalno da je danas manifestovana jedna nervoza.

"Drugo je da se u dokazni postupak unesu određene izjave predsjednika koje su date u različitim okolnostima, u ovom slučaju to je govor povodom 81 godina od bitke na Kozari", objasnio je Bubić.

On je dodao da odbrani nije sporan sadržaj izjave predsjednika, ali jeste način na koji se te izjave žele uvući u krivični postupak.

Bubić je rekao da tu imaju situaciju gdje se krši temelj standarda poštenog suđenja čija je okosnica pravo na odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana