Brnabić: Srpska uvijek može da računa na pomoć Srbije

Srna
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija uvijek biti na raspolaganju Republici Srpskoj, pa i kada je riječ o uspostavljanju registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Brnabićeva je rekla da se donatorskom večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" završava godina i zahvalila za poziv iz Srpske da ponovo prisustvuje.

"Važno je da Srbija i institucije koje se time bave mogu da pomognu kada je reč o lečenju", rekla je Brnabićeva novinarima u Banjaluci, gdje je prisustvovala donatorskoj večeri održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Ona je naglasila da se u posljednje dvije godine radilo na tome da se Srbija pozicionira kao svojevrstan evropski centar za biotehnologiju, bioinformatiku, biomedicinu i da su sva ta iskustva u potpunosti na raspolaganju Republici Srpskoj.

Prema njenim riječima, kada se to radi u Beogradu, kao da to rade i za Banjaluku i druge gradove i opštine Srbije i Srpske.

"Zadovoljstvo je što smo mogli da doniramo milion evra na izričitu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Mi smo ranije donirali oko 250.000 evra plus pomoć u znanju, stručnosti, tehničkoj podršci", istakla je Brnabićeva.

U Banjaluci je održano 14. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Ovogodišnja akcija posvećena je uspostavljanju registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana