Brnabić: Biće mi teško da sarađujem sa zemljama sponzorima i kosponzorima rezolucije

Srna
Brnabić: Biće mi teško da sarađujem sa zemljama sponzorima i kosponzorima rezolucije

BEOGRAD- Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će joj biti izuzetno teško da sarađuje sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori rezolucije o Srebrenici, koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN.

-Osećaću se mnogo bliža zemljama koje su glasale protiv ili su bile uzdržane, ili napustile salu. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima. EU je u našem interesu, ali ću u svakom trenutku biti uz zemlje koje su bile uz nas - rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod, te da je pokazala kako se bori za svoje interese, svijet i za međunarodno pravo.

Brnabićeva je rekla da se rezultat glasanja poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije, te da više od dvije trećine svijeta nije glasalo za tu rezoluciju.

Brnabićeva je ukazala da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

-Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava - rekla je Brnabićeva za RTS.

Brnabićeva je zahvalila Mađarskoj na podršci i tome što je glasala protiv, kao i Kipru, Grčkoj, Slovačkoj na uzdržanosti, a posebno je istakla primjer Monaka čiji su predstavnici izašli iz sale kada se glasilo.

-Veliko hvala Monaku. To je takođe pokazatelj jednog ogromnog integriteta - rekla je Brnabićeva.

Dokumenti u Generalnoj skupštini UN nemaju obavezujuću snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana