Briga Marfija za građane Srpske vrhunac licemjerja

Atv
Briga Marfija za građane Srpske vrhunac licemjerja

Pisanije Američke ambasade ne prestaju. Više se ne trude ni da sakriju koliko im je Republika Srpska i njeno rukovodstvo trn u oku. Sada, tobože brinu za građane Srpske, njihova radna mjesta. Da nije smiješno bilo bi žalosno, jer je upravo zbog njih 80 radnika ostalo bez posla.

Iz Ambasade sada tvrde da su se opštine u kojima je SNSD na vlasti prijavile na njihove programe ali je, kako kažu, Milorad Dodik vršio pritisak da se povuku. To nema veze sa istinom. Prvo nismo bili pozvani da se prijavljujemo na bilo kakve programe a drugo nikad nam niko to nije branio, kaže Ljubiša Ćosić. Američka ambasada na čelu sa Marfijem samo zamajava javnost i skreće sa jedne vrlo bitne teme. A to je da su upravo oni jako licemjerni u primjenama tih svojih programa pomoći. 

„Prije svega ono što se daje Srpskoj daje se na mrvice svi oni programi pomoći koji idu, idu direktno prema Federaciji a kada je u pitanju Srpska rade to jako selektivno i pažljivo. Podržavaju one opštine i gradove gdje su na vlasti opozicioni načelnici i gradonačelnici koji odgovaraju njihovom načinu razmišljanja i koji se libe da kažu šta istinski misle o načinu njihovog odnosa prema Srpskoj.  Ovdje je očigledno da oni favorizuju samo one koji nemaju stav i jako savitljiva leđa“, rekao je Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Majkl Marfi vodi direktnu kampanju protiv Republike Srpske. Njegov cilj je njena finansijska blokada i urušavanje ustavnog kapaciteta. Marfi, kaže Staša Košarac, može slobodno da nastavi da finansira svoje sljedbenike, podaničke medije i NVO, kako to već radi sve vrijeme, jer Srpskoj takav novac ne treba. 

"Njegova tobože briga za građane Srpske je sve drugo samo ne istinska, prijateljska i dobronamjerna. Ona je manipulativna, lažna i licemjerna. No, Marfiju treba da konačno bude jasno da su građani Srpske odavno prozreli njegove opasne i zle namjere. Jasno nam je da se Ambasada SAD u svom antisrpskom konceptu BiH svim silama trudi da blokira novac iz EU, koji je namijenjen svim građanima ove zemlje. To najbolje govori o njihovoj slabosti i strahu od drugih, jer su svjesni problema u SAD i samoj EU“, izjavio je Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg u Savjetu ministara. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana