Bratunac: Dedićeva smjena na dnevnom redu sljedeće sjednice

Srna
Bratunac: Dedićeva smjena na dnevnom redu sljedeće sjednice

BRATUNAC - Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Bratunac Marko Mrkajić rekao je danas Srni da je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma prihvaćena inicijativa ove stranke i na dnevnom redu naredne sjednice lokalnog parlamenta biće izjašnjavanje odbornika o smjeni potpredsjednika bratunačke skupštine Vehida Dedića sa te dužnosti.

Mrkajić je rekao da nije definisan termin održavanja sjednice Skupštine opštine, ali da će to biti u idućoj sedmici.

Razlog za inicijativu za Dedićevu smjenu je njegov ratni put i javno iznošenje želje da bi klao sve što je srpsko.

Prijavu protiv Dedića zbog tih prijetnji je 8. decembra podnio predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović.

On je potvrdio da je podnio prijavu protiv Dedića zbog njegove ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici "El mudžahedin" i prijetnji koje je tom prilikom iznio.

Pavlović je naveo da postoji video-snimak koji se može naći na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji "da kolje sve što je srpsko".

U Policijskoj upravi Zvornik je ranije rečeno da je policija u Bratuncu 8. decembra primila prijavu zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi.

"Bratunačka Policijska stanica primila je prijavu koju je podnijelo lice iz Bratunca čiji su inicijali V.P. koje je navelo da, zbog tih prijetnji, strahuje za ličnu i bezbjednost građana svoje nacionalnosti", naveli su iz Policijske uprave Zvornik.

Bijeljinsko Okružno tužilaštvo još nije primilo izvještaj od policije u vezi sa slučajem potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića, rekla je danas Srni portparol Tužilaštva Dušica Grubač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana