"Branimo Srpsku" u Prijedoru: Ne želimo da nam drugi kroje sudbinu

GS
Foto: RTRS

U Prijedoru je počeo narodni skup "Branimo Srpsku" koji je organizovan s ciljem pružanja podrške institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti.

Skupu prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica prijedorske regije, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Na mitingu "Branimo Srpsku" koji se održava u Sportskoj dvorani "Mladost" okupilo se veliki broj građana Prijedora, ali i stanovnika susjednih potkozarskih opština.

Skupovi "Branimo Srpsku" do sada su održani u Trebinju, Zvorniku i Doboju sa kojih su građani poručili da su odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Nenad Stevandić je rekao da Republika Srpska i njeni građani neće pristati na političku kapitulaciju i prihvatanje kolonijalne uprave samozvanog viskog predstavnika.

Radovan Višković je rekao da srpski narod brani Republiku Srpsku u kojoj želi da opstane i ostane, zahvalivši građanima Prijedora što su se okupili u znak podrške institucijama 

- Poruka iz svih gradova Srpske, večeras iz Prijedora, onima koji žele da se igraju sa sudbinom Srpske je "gospodo, neće moći, morate se uozbiljiti i uvažavati Republiku Srpsku".

Željka Cvijanovićeva je rekla da je cilj okupljanja odbrana institucija Srpske.

- Kao što smo preživjeli sve ove godine i odupirali se raznim pritiscima i izazovima od rata, sigurna sam da ćemo na kraju pobijediti i u ovoj bitki. Prevashodno ovdje mislim na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s obzirom da je on najizloženiji pritiscima u posljednje vrijeme - istakla je Cvijanovićeva.

Slobodan Javor je rekao da večeras iz Prijedora šalju poruku da narod neće više da ćuti i da će da brani institucije Srpske.

- Poručujemo da nećemo posustati, mi smo jedinstven narod, sloga i jedinstvo će nas sačuvati. Ne želimo da nam neko kroji sudbinu - istakao je Javor, dodajući da je snažna Republika Srpska garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana