Brnabić: Javnosti će biti predstavljeno koliko je licemjerno guranje Prištine u Savjet Evrope

Srna
Brnabić: Javnosti će biti predstavljeno koliko je licemjerno guranje Prištine u Savjet Evrope

BEOGRAD – Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Tim Srbije za borbu protiv prijema samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope predstaviti evropskoj i svjetskoj javnosti koliko je licemjerno i strašno nasilno guranje Prištine u ovo tijelo.

Brnabićeva je istakla da je očigledno da postoji jasna namjera određenih svjetskih sila da tim članstvom nagrade premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i njegovu vlast, koja sistematski kreira nemoguće uslove za Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Biće teško, ali da ćemo se boriti, nećemo se samo predati i odustati. Nećemo samo ćutke sve to posmatrati i sedeti u kabinetima i ne raditi ništa da se nekome ne bi zamerili... Taj film nećete gledati“, rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je navela da je cilj kreiranja nemogućih uslova za život etničko čišćenje Kosova i Metohije od Srba i drugih nealbanaca, a da je posebno tužno i čudno što se to dešava na 11. godišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma, čiji je garant EU.

„Jedina obaveza Prištine iz tog sporazuma je bila formiranje Zajednice srpskih opština, a od toga ne samo da nema ni govora, već je Kurti potpuno ostatao pri svojoj politici da je nikada neće formirati“, kaže Brnabićeva.

Na sjednici Vlade Srbije formiran je tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savjet Evrope, a predvodiće ga ministar spoljnih poslova Srbije u tenhičkom mandatu Ivica Dačić, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana