Bosnić: Srbi doživljavaju maltretiranje na hrvatskoj granici

SRNA
Bosnić: Srbi doživljavaju maltretiranje na hrvatskoj granici

BEOGRAD- Srbi iz Hrvatske, koji odlaze u zavičaj iz kojeg su protjerani 1995. godine, unazad nekoliko dana trpe maltretiranja prilikom ulaska i izlaska iz te zemlje, gdje im policija postavlja i provokativna pitanja, rekao je Srni predsjednik Udruženja Krajišnika Srbije Mile Bosnić.

Navodeći da su u Udruženju od Srba čuli da im na granici detaljno pregledaju automobile i lične stvari, odnosno da su maltretirani, Bosnić je pozvao institucije Srbije da zaštite srpski narod u Hrvatskoj.

"Ovom prilikom pozivamo Republiku Srbiju da zaštiti srpski narod iz Hrvatske baš kao 1995. kada je postajala naš dom. Bez podrške Srbije života Srbima na vjekovnim ognjištima nema", rekao je Bosnić.

Prema njegovim riječima, srpski narod kroz vijekove strada, o čemu se ćutalo, ali smatraju da je krajnje vrijeme da svijet vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj.

"Ćutalo se o tome, a toliko stradanja vijekovima unazad proživljavamo samo zato jer smo Srbi. Hrvati ne spominju zločin u Gruborima kod Knina, ne spominju se dječiji logori za vrijeme NDH, ne spominju `Oluju` i `Bljesak` - zločinačke akcije koje su etnički očistile Srbe iz Dalmacije, Like i Korduna", ukazao je Bosnić.

Bosnić je naveo da hrvatske vlasti nikada nisu spomenule zločin u Jasenovcu, ali ni na Petrovačkoj cesti, ni mnoge druge neljudske stvari koje su činile, ali koje čine i danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana