Bošković: Nikad nismo bili u povoljnijoj poziciji za uvođenje "legitimnog predstavljanja"

Srna
Bošković: Nikad nismo bili u povoljnijoj poziciji za uvođenje "legitimnog predstavljanja"

MOSTAR - Potpredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i član HDZ-a BiH Mladen Bošković rekao je da Hrvatski narodni sabor, koji predstavlja Hrvate u BiH, nikad nije bio u boljoj poziciji da dođe do povoljnog rješenja za izmjene Izbornog zakona, odnosno uvođenja "legitimnog predstavljanja".

Bošković je rekao da je pitanje svih pitanja za BiH, a ne samo za Hrvate, kako doći do novog Izbornog zakona i djelimičnih promjena Ustava BiH.

"Hrvatima u BiH je, kako narod kaže, puna kapa da im drugi biraju njihove predstavnike. To je za Hrvate u BiH žcrvena linijaž. Na zakonit i ustavan način moramo onemogućiti da nam drugi biraju predstavnike", rekao je Bošković u intervju za RTV Herceg Bosne.

Govoreći o izboru sudije Ustavnog suda BiH, Bošković je rekao da je stav HDZ-a da Predstavnički dom treba da glasa samo o prvorangiranom kandidatu Marinu Vukoji kako je utvrdila Komisija za izbor i imenovanje ovog doma.

"U trenucima kada govorimo da Ustavni sud treba da funkcioniše i da je zadnja brana u BiH, mi iz FBiH od dijela stranaka imamo sasvim kontra djelovanje", rekao je Bošković i dodao da najbolji izabrani kandidat treba da dobije podršku u Predstavničkom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana