Bosančić: Podržavaju donošenje zakona zbog animoziteta prema Srbima i Srpskoj

Srna
Bosančić: Podržavaju donošenje zakona zbog animoziteta prema Srbima i Srpskoj

BANjALUKA - Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da pojedine nevladine organizacije iz FBiH podržavaju donošenje zakona o državnoj imovini vođene isključivo animozitetom prema pripadnicima srpskog naroda i Republici Srpskoj.

Bosančić ocjenjuje da je to sramno i da oni ne nerazumijevaju pravne procese u BiH.

On je naveo da prijedlog zakona o državnoj imovini članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića, koji predviđa da je BiH nosilac prava vlasništva nad cjelokupnom imovinom, a da entiteti i drugi nivoi vlasti mogu upravljati imovinom koja je potrebna za vršenje njihovih pojedinačnih nadležnosti, ne donosi dobro ni Srpskoj, ni FBiH.

-Republika Srpska je nosilac prava na nekretninama. Republika Srpska iz svog budžeta gradi institucije, mostove, autoputeve i na njenoj teritoriji ne smije i neće biti državne imovine BiH - naveo je Bosančić, koji je i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a.

On je dodao da se političari iz Sarajeva, svaki put kad počne da im pada rejting, sjete EU, suvereniteta, državnosti i nastoje da destabilizuju političke tokove, saopšteno je iz DEMOS-a.

Bosančić ističe da oni dobro znaju da je BiH složena državna zajednica, a da Republika Srpska, kao njen entitet, ima pravo na svoju imovinu i to joj garantuje Dejtonski mirovni sporazum.

Apelovao je  na sve političare iz Srpske da pruže podršku srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović u njenoj daljoj borbi za interese Republike Srpske u Sarajevu.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana