Bosančić: Donošenje zakona isključivo u skladu sa Ustavom i zakonskim propisima

GS
Bosančić: Donošenje zakona isključivo u skladu sa Ustavom i zakonskim propisima

SARAJEVO - Niko, pa ni direktor Službenog glasnika ne može da ospori objavljivanje zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Rekao je ovo danas generalni sekretar Narodne skupštine Boran Bosančić, svjedočeći na ročištu pred Sudom BiH u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora „Služenog glasnika“ Miloša Lukića.

Bosančić, koji je i predsjednik Upravnog odbora „Službenog glasnika“, rekao je tokom saslušanja da takozvani „bonski zakljčuci“ nisu objavljivani u bilo kojem aktu u Republici Srpskoj i da ih je pročitao na stranici OHR-a.
„Direktor Službenog glasnika nema mogućnosti da ospori objavljivanje zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske pa ni onih usvojenih na posebnim sjednicama, uključujući i one usvojene na sedmoj i osmoj sjednici“, rekao je Bosnačić.

Bosančić smatra da sve procedure u vezi sa donošenjem i objavljivanjem zakona i drugih akata u Republici Srpskoj provode se isključivo u skladu sa Ustavom i drugim pozitivnim zakonskim propisima.

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je da je svjedočenje generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske Borana Bosančića, na ročištu koje se vodi pred Sudom BiH, pokazalo da u pravnom poretku u BiH „de jure“ visoki predstavnik nema nikakvu ulogu.

Miljkan Pucar, advokat v.d. direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukić, izjavio je da je danas generalni sekretar Narodne skupštine veoma jasno potvrdio da se sve radilo u skladu sa Ustavom i zakonom i da je u Narodnoj skupštini ispoštovana zakonska procedura, te da u „Službenom glasniku“ niko nema pravo da obustavi i da ne objavi ono što je usvojila Narodna skupština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana