Borenović: Zapanjujuće iracionalno ponašanje bošnjačkih političara

Srna
Borenović: Zapanjujuće iracionalno ponašanje bošnjačkih političara

BANjALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je zapanjujuće iracionalno ponašanje bošnjačkih političkih faktora koji, dok vatra bukti po Federaciji BiH, uporno odbijaju pomoć Srbije u vidu helikoptera.

Borenović je istakao da je suludo u ovakvim situacijama odbijati pomoć.

"Bilo mi je nazamislivo da se to može desiti. Oni, takmičeći se ko će više pokvariti odnose sa nama važnom Srbijom, nikako ne prihvataju da je budućnost u regionalnoj saradnji, a ne u devedesetim godinama prošlog vijeka, iz kojih nikako da izađu", kaže Borenović.

On je dodao da bošnjački političari ne shvataju da jaka Srbija, čiji zvaničnici uvijek naglašavaju poštovanje teritorijalnog integriteta i dejtonskog okvira BiH, može biti samo od koristi ne samo Republici Srpskoj, nego i cijeloj BiH.

"Umjesto da zajedno idemo naprijed, oni nas samo vraćaju nazad, a najviše na štetu svog naroda, što pokazuje i ovaj slučaj", rekao je Borenović.

Borenović je podsjetio da je Srbija prva priskočila u pomoć BiH, ali i cijeloj regiji, tokom pandemije virusa korona, da realizuje brojne projekte, te napomenio je i solidarnost tokom poplava 2014. godine, saopšteno je iz PDP-a.

"Oni ne vide ništa osim onoga za šta misle da će im donijeti koji jeftini politički poen", zaključio je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana