Borenović za „Glas“: Grmuše nema već pola godine u stranci

Marijana Miljić Bjelovuk
Borenović za „Glas“: Grmuše nema već pola godine u stranci

BANjALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Milka Grmuše nema već pola godine u stranci.

- Ne dolazi na sjednice Kolegijuma, Predsjedništva, Glavnog odbora, skroz se odvojio od stranke, i vjerovatno nema potpune informacije oko Novog Grada u kojem mjesecima pokušavamo napraviti kompromis oko zajedničkog nastupa - rekao je „Glasu“ Borenović komentarišući ostavku Grmuše na sve funkcije u stranci.

Naveo je i da mu je čudan izgovor Grmuše za Novi Grad, koji je, kako je naveo, jedna od rijetkih opština u kojoj opozicija nastupa sa zajedničkim kandidatom i zajedničkom listom pod nazivom Ujedinjena opozicija PDP SDS, što je jedini primjer u Srpskoj.

 - S obzirom da je Janković ( predsjednik Opštinskog odbora PDP- Novi Grad) sam odustao od kandidature, dogovoreno je da zajednički kandidat za načelnika bude doktor Dušan Gašić iz PDP, a nosilac zajedničke liste Mladen Šumar iz SDS-a – naveo je Borenović.

Naglasio je da neko prihvata kompromis, a neko ne prihvata iz ličnih razloga.

- Niti jedan pojedinac nije iznad sveopšteg dogovara i kompromisa i svaka lična isključivost i sujeta je štetna za političko djelovanje u ovako rovitom društvu – zaključio je Borenović.

Grmuša podnio ostavku na sve funkcije u PDP-u

 Grmuša koji je odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka ali i potpredsjednik te stranke sinoć je na Fejsbuku objavio da podnosi ostavku na sve funkcije u toj stranci.

- Sve sam naveo na Fejsbuku. Nema više ništa dodati. Ostavku sam predao i Sekretarijatu stranke. Ostajem član PDP-a - kazao je „Glasu“ kratko Grmuša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana