Borenović uvjeren da će Micotakic i dalje voditi Grčku

Srna
Borenović uvjeren da će Micotakic i dalje voditi Grčku

BANjALUKA- Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čestitao je pobjedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj aktuelnom premijeru Kirjakosu Micotakisu, koji je i lider Nove demokratije, sestrinske stranke PDP-a sa kojom djeluje u Evropskoj narodnoj partiji.

Borenović je izrazio zadovoljstvo što je Grčka u prethodne četiri godine, pod Micotakisovim vođstvom, napredovala, izrazivši uvjerenje da će ovaj grčki političar nastaviti da vodi Republici Srpskoj prijateljsku zemlju.

-Grčka i grčki narod su bili uz Srbe u najtežim okolnostima kroz istoriju, i to su veze koje su neraskidive, te Vam od srca želimo svaki uspjeh - navodi Borenović u čestitki Micotakisu.

Borenović je naveo i da se Grčka u ekonomskom smislu oporavila u protekle četiri godine dok je Micotakis bio premijer.

Na jučerašnjim parlementarnim izborima u Grčkoj Nova demokratija osvojila je 40,8 odsto glasova ili skoro dvostruko više od drugoplasirane Sirize Aleksisa Ciprasa, ali nema većinu za formiranjem vlade. Sve je izvjesnije da će biti imenovana administracija u tehničkom mandatu i da će 25. jun biti određen kao datum novog glasanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana