Borenović: Slijede unutarstranački izbori

Srna
Borenović: Slijede unutarstranački izbori

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Predsjedništvo stranke na današnjoj sjednici odlučilo da pokreće aktivnosti za održavanje redovnih unutarstranačkih izbora, te da neće biti kandidat jer, prema statutu, nema na to pravo nakon dva uzastopna mandata.

”Ušli smo u završnu godinu četvorogodišnjeg mandata ovog sastava PDP-a, uključujući i mene kao predsjednika, te smo formirali tim koji će pripremiti sve neophodne stvari u vezi sa organizacijom i sprovođenjem Sabora PDP-a na kojem će se birati novi predsjednik stranke”, rekao je Borenović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je jedan od zaključaka Predsjedništva PDP-a na današnjoj sjednici, koja još traje, da ne može prihvatiti rezultate izbora za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Borenović naveo da je Predsjedništvo stranke donijelo zaključak da nastavi podršku aktivnostima u vezi sa pravnim osporavanjem rezultat za predsjednika i potpredsjednika Srpske, prema svim relevantnim tužilačkim i sudskim instancama.

On kaže da Predsjedništvo stranke podržava borbu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u skladu sa politikama i načelima na kojima je dobio veliku podršku građana na izborima, sa ciljem da Banjaluka bude moderan i razvijen grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana