Borenović: Nedopustivo ponašanje prema potpredsjedniku Vlade Srbije

Srna
Borenović: Nedopustivo ponašanje prema potpredsjedniku Vlade Srbije

SARAJEVO - Nedopustiv je način na koji se BiH odnosi prema potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu, izjavio je danas poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

"Srbija je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji ekonomski partner, naš prvi komšija, a da ne pominjemo specijalne paralelne veze koje imaju Republika Srpska i Srbija. Sa Srbijom ostvarujemo najveću ekonomsku razmjenu", rekao je Borenović komentarišući činjenicu da Vulin nije dobio dozvolu BiH za prelet helikopterom.

Borenović smatra da nije normalno da se na tako loš način BiH odnosi prema potpredsjedniku Vlade Srbije već ističe da bi morala da ima korektan, institucionalni, ljudski i svaki drugi politčki normalan odnos prema Srbiji koja je prva pomogla za vrijeme korone.

"Zaboravili smo da su građani Sarajeva, Mostara, Banjaluke, cijele BiH i Republike Srpske, Fedracije i Brčko distrikta imali besplatnu vakcinaciju za koju su mnogi iz sarajeva rekli da je velika stvar koju ne treba zaboraviti", podsjetio je Borenović.

On je dodao da se ne smije zaboraviti da je Srbija sa više od milijardu evra direktnih projekata finansirala u cijeloj BiH, kao i da njeni zvaničnici uvijek kažu kako poštuju teritorijalni integrtet i suverentet BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ustavnim određenjem u kome Republika Srpska ima svoje mjesto.

Ukoliko neko želi da napravi problem, Borenović kaže da se to može napraviti, ali da smatra da to nije dobro. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana