Borenović: Kavazovićeva retorika ne može donijeti ništa dobro

Srna
Borenović: Kavazovićeva retorika ne može donijeti ništa dobro

BANjALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je danas da bi širenje poruka mira i tolerancije trebalo da bude narativ poglavara vjerskih zajednica, ali da se potpuno suprotne poruke čuju ovih dana od poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, što ne može donijeti ništa dobro.

Borenović je istakao da je svako pominjanje oružja u zemlji koja je prošla teške ratne godine veliki korak unazad, saopšteno je iz PDP-a.

"Umjesto da gledamo naprijed, tražimo tačke okupljanja koje će dovesti do prosperiteta svih, u 2023. godini slušamo poruke iz 1992. godine. I politički, ali i vjerski lideri bi trebalo da se okrenu budućnosti, a pominjanje rata i oružja, što je učinio Kavazović, nas vraća u vrtloge nestabilnosti i sukoba", naveo je Borenović.

Kavazović je za MTV "Igman" izjavio da je "današnja borba u institucijama BiH" i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju. "Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem", dodao je Kavazović.

Kavazović je početkom februara pružio podršku imamu Amiru Mahiću iz Kozarca koji je Svetog Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana