Boračka organizacija Zvornik: Uhapšeni saborci dobiće pravnu pomoć - ISPRAVLjENO

Srna
Boračka organizacija Zvornik: Uhapšeni saborci dobiće pravnu pomoć - ISPRAVLjENO

ZVORNIK - Predsjedništvo Gradske boračke organizacije iz Zvornika obezbijediće pravnu i svaku drugu pomoć uhapšenim srpskim borcima zbog navodnih ratnih zločina, saopšteno je iz ove organizacije.

Predsjedništvo je danas, kako su naveli, održalo sastanak povodom jučerašnjeg hapšenja sedmorice bivših pripadnika Vojske Republike Srpske i najviše vremena posvetili su tome da se obezbijedi pravna i druga vrsta pomoći za saborce.

Iz Boračke organizacije su naveli da će u ponedjeljak, 18. decembra, saopštiti kakve će dalje korake preduzeti u vezi sa najnovijim hapšenjima bivših pripadnika Vojske Republike Srpske.

Sedam lica, osumnjičenih za navodni genocid, koja su uhapšena u Zvorniku predata su u nadležnost Tužilaštva BiH, potvrđeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su na području Zvornika uhapsili sedam lica osumnjičenih za genocid.

Napomena

U posljednjoj rečenici prvobitno objavljenog teksta stajalo je: “Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su na području Zvornika uhapsili sedam lica osumnjičenih za navodni genocid.“, što je portal Raskrinkavanje ocijenio kao “manipulisanje činjenicama”.

Zbog toga smo obrisali netačnu konstataciju da je u pitanju sumnja za navodni genocid i na taj način naknadno ispravili tekst.

Portal Raskrinkavanje u svojoj analizi ističe da su za genocid u Srebrenici u sudskim postupcima pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju predstavljene hiljade materijalnih dokaza i stotine svjedočenja, te da su u sudskim procesima učestvovali pravni stručnjaci iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana