Boračka organizacija: Federalnim političkim krugovima smeta sve što je srpsko

Srna
Boračka organizacija: Federalnim političkim krugovima smeta sve što je srpsko

BANjALUKA - Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) saopštila je da je BiH izgleda jedina zemlja u svijetu gdje se ograničava i kažnjava sloboda mišljenja i govora i da federalnim političkim krugovima i zvaničnicima smeta sve što je srpsko - bivši i sadašnji predsjednici Republike Srpske, pravo srpskog naroda na svoje stavove, mišljenje i Republiku Srpsku.

To pokazuje krivična prijava koju je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak podnio protiv načelnika Sokoca Milovana Bjelice, naveli su iz BORS-a i poručili da je ta organizacija uz republičke institucije, svako izabrano lice, gradonačelnika i načelnike svih opština i gradova u Republici Srpskoj, pa tako i Milovana Bjelicu sa Sokoca koji je dao ogroman doprinos u stvaranju Srpske.

U saopštenju BORS-a navedeno je da je Milovan Bjelica, govoreći o predsjednicima Republike Srpske, među kojima i Radovanu Karadžiću, govorio o istorijskim činjenicama kojih se srpski narod i Boračka organizacija ne stide.

"Ako je Ramo Isak tako dosljedan u borbi za navodnu istinu, zašto Tužilaštvu BiH nije prijavio, a kao federalni ministar policije nije sankcionisao, svakodnevna okupljanja u Federaciji BiH na kojima se veliča takozvana Armija BiH i upućuju uvredljive poruke Srbima?", upitali su iz Boračke organizacije Republike Srpske.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica je u autorskom tekstu naveo da je prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izabran 18. decembra 1992. godine, ali ga je "bjelosvjetska mafija osudila i utamničila u Engleskoj".

Potom je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak podnio Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Bjelice zbog, kako je navedeno u prijavi, veličanja ratnog zločinca i sumnje da je Bjelica javno iznesenim stavovima počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, koje je kažnjivo prema odredbama Krivičnog zakona BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana