Bolnica u Čačku: Tri pacijenta hitno prebačena u Beograd

Marijana Miljić Bjelovuk
Bolnica u Čačku: Tri pacijenta hitno prebačena u Beograd

ČAČAK - Tri pacijenta, koja su danas pala sa visećeg mosta u rijeku Moravu su iz Bolnice u Čačku hitno prebačeni u Institut "Banjica" u Beograd, rekla je "Glasu Srpske" portparol Bolnice u Čačku Jelena Knežević.

Ona je navela da su ti pacijenti prebačeni u Spinalni centar Instituta za ortopediju i ortopedske bolesti "Banjica" u Beogradu.

- Radi se uglavnom o prelomila pršljenova kičmenog stuba  - kazala je Kneževićeva "Glasu Srpske".

Naglasio je da su ostali primljeni pacijenti trenutno stabilno.

- Dvije osobe se nalaze na Odeljenju intezivne nege, tri na Odeljenju ortopedije, a dvije Odeljenju hirurgije - kazala je Kneževićeva.

Oko 11 časova došlo je do nesreće kada se srušio drveni viseći most na kome je bilo nekoliko desetina vjernika, a tom su prilikom dvije žene su poginule, a 11 ljudi je povrijeđeno.

Direktor čačanske Opšte Bolnice Dejan Dabić rekao je  da su od hospitalizovanih u Čačku, dvije pacijentkinje su zbrinute na odjeljenju intezivne njege, od kojih jedna ima višesturke prelome karlice i slabinskog pršljena, a druga nagnječenje pluća.

-Ostali zbirnuti Zvorničani nemaju teže telesne povrede i najvjerovatnije će tokom sutrašnjeg dana biti pušteni na kućno liječenje - kazao je Dabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana