Bocan-Harčenko: Zapad na svakom koraku radu protiv Rusije i Srbije

SRNA
Bocan-Harčenko: Zapad na svakom koraku radu protiv Rusije i Srbije

BEOGRAD- Zapad na svakom koraku radi protiv Rusije i Srbije i radi samo u skladu sa željama Sjedinjenih Američkih Država, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko je rekao da Srbija trpi pritiske i optužbe od zapadnih sila, a jedan od dokaza za to je i antisrpska rezolucija o Srebrenici.

"Naravno, većina zemalja u Generalnoj skupštini UN je bila uzdržana i to pokazuje pravi odnos globalne većine o rezoluciji o Srebrenici", rekao je ruski ambasador.

On je podsjetio da je Srbija bila optužena u Hagu za takozvane zločine u BiH i na Kosovu i Metohiji, te istakao da je nerazumljivo da članice EU traže da Srbija postane član evropske porodice, a zabijaju joj nož u leđa.

Bocan-Harčenko je istakao da Rusija smatra da su Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije i najvažniji joj je stav Beograda.

Prema njegovom mišljenju, pitanje Kosova i Metohije će se riješiti samo ako se pregovori vrate u okvire UN i Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti.

"Rusija i Srbija su uvijek bile istorijski i duhovno povezane. Sankcije nisu bile usvojene što pokazuje nacionalni interes Srbije", rekao je Bocan-Harčenko i dodao počinju novi zajednički projekti Rusije i Srbije i novi poduhvati.

On je istakao da se EU promijenila, da je sada NATO mehanizam i služi Sjedinjenim Državama.

"Mađarski stav nije proruski, ali je njihov stav. Srbija nema proruski stav i mi ne tražimo takav stav i važno nam je u svakom smislu da Srbija bude jednak partner i da se bavi svojim nacionalnim pitanjima", rekao je Bocan-Harčenko za "Informer".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana