Blagojević: Vlast u FBiH da obezbijedi sigurnost srpskim povratnicima

Srna
Blagojević: Vlast u FBiH da obezbijedi sigurnost srpskim povratnicima

DOBOJ - Policija u FBiH mora zaustaviti napade na srpske povratnike i njihovu imovinu, rekao je Srni predsjednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana sa sjedištem u Doboju Zoran Blagojević povodom jutrošnjeg napada na srpsku povratnicu u Stošnici kod Vozuće u opštini Zavidovići Ljeposavu Petković (77).

Blagojević je poručio da izvršna i zakonodavna vlast u federalnom gradu Zavidovići i na nivou Zeničko-dobojskog kantona mora da utiče na policijske strukture da obezbijede sigurnost srpskim povratnicima.

On je istakao da je ovo udruženje, zajedno sa predstavnicima srpskog zavičajnog udruženja iz Svinjašnice, tokom novembra održalo sastanak sa rukovodstvom Zavidovića o temi bezbjednosti srpskih povratnika, te podršci grada aplikacijama povratnika po četvrtom javnom pozivu Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH, kada su načelno dobili i podršku.

Blagojević smatra da je sastanak doveo do smanjenja incidenata po imovinu Srba sve do jutros.

On očekuje da izvršna i zakonodavna vlast u FBiH intenziviraju odnose sa policijskim strukturama jer fizički napadi na srpske povratnike su apsolutno neprihvatljivi.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće Ljeposava Petković (77) pretučena je oko dva časa u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetili da će je ubiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana