Blagi porast Drine i Save

Srna
Blagi porast Drine i Save

BIJELjINA - Nivo rijeke Drine na vodomjernoj stanici Radalj u 20.00 časova iznosio je 420 centimetara, što je blagi porast od 13.00 časova, kada je bio 361 centimetar, dok je protok na Hidrocentrali Zvornik 1.880 metara kubnih u sekundi, rekao je Srni Slaviša Birčaković iz Civilne zaštite grada Bijeljina.

"Pretpostavlja se da Drina neće dalje znatno rasti, možda do 1.900 u metara kubnih u sekundi, što je bilo i predviđanje nakon mjerenja u 19.00 časova", naveo je Birčaković.

On je rekao da je, što se tiče rijeke Save, na vodomjernoj stanici Jamena u 20.00 časova nivo iznosio 876 centimetara, a redovna odbrana od poplava se uvodi na 970 centimetara.

Birčaković je rekao da su pripadnici Civilne zaštite na terenu u Amajlijama, Popovima i Janji kako bi vidjeli kakvo je stanje.

"Za sada nemamo podatke o izlivanju, posebno nekom dramatičnijem, ali u svakom trenutku pratimo stanje", dodao je Birčaković.

On je naveo da su vlasnici objekata neposredno uz Drinu, u priobalnim naseljima, na vrijeme obaviješteni da uklone materijalna dobra koja bi mogla biti zaplavljena, ali da većih opasnosti od izlivanja rijeke za sada nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana