Bivši pripadnik "Crvenih beretki" koji je uhapšen u Tuzli predat tužilaštvu

Srna
Bivši pripadnik "Crvenih beretki" koji je uhapšen u Tuzli predat tužilaštvu

Osumnjičeni državljanin Srbije Predrag Ratković predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.

Postupajući tužilac donijeće danas naredbu o provođenju israge, isptitati osumnjičenog, nakon čega će opštinskom sdu Tuzla biti predloženo da odredi jednomjesečni pritvor osumnjičenom.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona saopšteno je danas da su pripadnici Upave policije došli do obavještajnih podataka da se na području Tuzle nalazi državljanin Srbije, koji je u bjekstvu, a dovodi se u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Srbije.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, lice je 2. avgusta locirano i pronađeno u jednom od objekata u Tuzli. Kod sebe je posjedovalo lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da se radi o falsifikovanim dokumentima, dok je naknadnim radnjama utvrđeno da je lice P.R. (49) iz Užica.

P.R. je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je juče, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo falsifkovanje isprave.

U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP TK-a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Plaćeni ubica i bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratkovićuhapšen je sinoć u Tuzli.

Njega su u petak uveče identifikovali inspektori obavještajnog odjeljenja, nakon čega su specijalci sproveli akciju u blizini Hotela Tuzla.

Petković je posjedovao papire na ime Nenad Dragosavac. Kod njega u momentu hapšenja nije pronađeno oružje. Bez obzira na to, Ratković će biti predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona koje bi trebalo odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana