Bivši odbornik SDS-a prešao u DNS, Nešić ga pohvalio da vrijedi za petoricu

GS
Foto: Grad Banjaluka

Aleksandar Petković, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka, nakon napuštanja SDS-a, sa čije liste je osvojio mandat, i perioda u kojem se svrstavao među nezavisne, od danas je dio DNS-a.

On je svojim napuštanjem ostavio SDS bez ijednog predstavnika u lokalnom parlamentu, a pristupanjem DNS-u ponovo učinio dijelom gradske skupštine. Podsjećamo, DNS je na izborima 2020. godine osvojio dva mandata, ali su stranku ubrzo nakon proglašenja izbornih rezultata napustili Borivoj Obradović i Ljubo Ninković, koji danas djeluju u okviru SNSD-a.

Petković je poručio kako se odlučio za DNS jer je ideološki orjentisan ka desnom centru, na kojem se nalazi i njegova nova stranka.

-  DNS mi je najbliža opcija. Vidio sam da ne mogu da djelujem sam, pa sam našao najbolje opredjeljenje za mene, DNS i građane Banjaluke. Mi smo autonomna stranka u Banjaluci i ne pripadamo nikome dok se ne dogovorimo. Što valja, ja ću pohvaliti, ono što nije za građane Banjaluke, reći ću da ne valja. Ovdje se samo kritikuje, a niko ne daje rješenja. Ja ću nuditi rješenja - ističe Petković.

Predsjednik stranke Nenad Nešić kaže da je političkom trgovinom i postavljanjem ličnih iznad opštih interesa, DNS došao u situaciju da nema odbornike u najvećem gradu Srpske.

- Danas se vraćamo. Iako sa jednim odbornikom koji nema dlake na jeziku, možda je jači od pet odbornika - rekao je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana