Bivši direktor Šuma RS i njegov sin zajedno u skupštinskoj sali

Marijana Miljić Bjelovuk
Bivši direktor Šuma RS i njegov sin zajedno u skupštinskoj sali

MODRIČA - Bivši direktor preduzeća „Šume Republike Srpske“ Risto Marić i njegov sin Velibor na održanim lokalnim izborima osvojili su mandate odbornika u Skupštini opštine Modriča.

Stariji Marić, kadar SP-a, koji je bio i nosilac liste te stranke u Modriči, osvojio je 580 glasova svojih sugrađana, dok ga u stopu prati njegov sin, takođe kadar iste stranke sa osvojenih 417 glasova. 

- Velibor je i u prošlom sazivu bio odbornik. Ja sam mu se pridržio. Vidjećemo kako ćemo zajedno sarađivati  - kazao je samo kratko „Glasu“  Marić. 

Risto Marić je za vršioca dužnosti "Šuma" postavljen 2015. godine, a na mjesto generalnog direktora tog preduzeća imenovan je u februaru 2017. godine, da bi već u novembru 2018. godine bio smijenjen, a kao jedan od razloga smjene navedeno je njegovo suprotstavljanje odluci resornog ministarstva o izboru v.d direktora u Šumskom gazdinstvu "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, kao i zbog navodnog lošeg poslovanja.

Marić je nakon toga podnio tužbu radi poništavanja odluke Nadzornog odbora "Šuma" o njegovom razrješenju sa mjesta direktora, a suđenje je počelo u junu 2021. godine. Osnovni sud u Sokocu je u oktobru prošle godine poništio odluku Nadzornog odbora "Šuma Srpske" kojom je Marić razriješen dužnosti direktora ovog javnog preduzeća, te obavezao "Šume" da mu isplate razliku plata počevši od 16. novembra 2018. godine sa pripadajućom zakonskom kamatom.

Iako je sud poništio odluku Nadzornog odbora o razrješenju sa dužnosti direktora, Marić je tada naveo da se ne vraća na čelo "Šuma".

- Nemam godine da se vratim na čelo “Šuma”. Ta tužba je bila moja lična satisfakcija. Vidjećemo još kakva će biti drugostepena odluka - kazao je Marić ranije za Kapital.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana