Biseri na svakom ćošku Republike Srpske

Anita Janković Rečević
Biseri na svakom ćošku Republike Srpske

BANjALUKA - Stari grad, Kastel, rafting na Tari, prelijepa rijeka Trebišnjica, čuveni sir pletenica i Nacionalni park "Sutjeska" samo su mali dio dragulja Srpske koji će sa bilborda pozivati domaće i strane turiste da istraže te lokacije, probaju gastronomske specijalitete i uživaju u svakom trenutku boraveći u našoj Republici.

Promocija turističke ponude Srpske realizuje se u sklopu nove kampanje "I ovo je Srpska" koju pokreće Turistička organizacija RS (TORS) sa ciljem povećanja svijesti o značaju i isticanju dragulja naše zemlje. 

Turistički radnici ovom kampanjom šalju poruku da su prirodne nestvarne ljepote, avanturistički duh, izvorišta ljekovitih termalnih voda, jezera, rijeke, planine, gastronomija i tradicionalno gostoprimstvo nadohvat ruke širom naše Republike.

Saradnik za odnose s javnošću u TORS-u Sanela Šimun kaže za "Glas" da će fotografijama na bilbordima i društvenim mrežama biti predstavljene lokacije sa motivima turističke ponude iz svih krajeva Srpske, počevši od kulturno-istorijskih spomenika, aktivnosti na vodi, domaće tradicije, gastronomije, prirode i proizvođača.

- Tako će, na primjer, fotografija Kastela i dajak čamca predstavljati Banjaluku, fotografija Trebišnjice i Starog grada Trebinje, nacionalni spomenik na Kozari Prijedor i okolinu Potkozarja, Nacionali park "Sutjeska" i rafting na Tari Foču. Pripremili smo i fotografije iz Bijeljine, Nevesinja, Ljubinja, dok će sir pletenica iz Šipova i zmijanjski kolač predstavljati gastro ponudu RS. Na bilbordima će se naći i vidikovac Mačkića kamen u Ribniku, proizvođači meda iz okoline Gradiške i slično - rekla je Šimunova. 

Ona je naglasila da će kampanja biti realizovana putem 22 bilborda na ključnim mjestima širom Srpske, dok će društvene mreže i zvanične stranice TORS-a omogućiti interaktivnu komunikaciju sa potencijalnim posjetiocima.

Portparol Turističke organizacije grada Banjaluka Branka Branković pozdravila je kampanju TORS-a, navodeći da je svaka dosadašnja reklama grada na Vrbasu povećala posjećenost turista. 

- To očekujemo i od ove kampanje. Banjaluka, kao najveći administrativni centar Srpske, sa brojnim turističkim sadržajima sama od sebe je primamljiva gostima. Za šest mjeseci ove godine imali smo nešto više od 82.000 dolazaka gostiju koji ostaju dva, tri i više noćenja. Slovenci su i dalje u vrhu kada je riječ o turistima koji najviše svraćaju u naš grad - rekla je Brankovićeva. 

I zamjenik direktora Turističke organizacije Višegrad Darko Krsmanović saglasan je da promotivne aktivnosti i te kako doprinose većoj posjećenosti, navodeći za "Glas" da će ova kampanja najviše značiti malim opštinama. 

- Višegrad je veoma dobro pozicioniran na turističkoj mapi Srpske i BiH, među nekoliko smo najpoznatijih gradova i gosti kod nas rado i često svraćaju. Turistička sezona je, nažalost, ove godine nešto slabija nego prethodnih godina. Kada su tokom pandemije granice bile zatvorene imali smo ekspanziju domaćih turista i gostiju iz Srbije. Manje posjetilaca ove godine je i zbog toga što je pušten u promet autoput Kolašin - Podgorica pa nas gosti iz Srbije koji putuju na Jadran zaobilaze - kazao je Krsmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana