Bild: Prenijećemo mišljenja iz Banjaluke

SRNA
Bild: Prenijećemo mišljenja iz Banjaluke

BANjALUKA - Poslanik Evropskog parlamenta iz Francuske Dominik Bild izjavila je da se zalaže za Evropu u kojoj neće biti ograničenja za izražavanje mišljenja, te istakla da će informacije dobijene na regionalnom skupu u Banjaluci iskoristiti na najbolji način.

Bildova je navela da nije prvi put u Banjaluci i ocijenila da je današnji skup bio veoma koristan za međusobno razmijevanje i saradnju.

"Nadam se da ćemo otjerati demone i informacije koje smo dobili danas iskoristićemo kako treba", navela je Bildova na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon okruglog stola "Zapadna i Jugoistočna Evropa - ljudska prava i dvostruki standardi".

Ona naglašava da se zalaže za Evropu nacija, odnosno Evropu u kojoj se neće izgubiti istorija i identitet.

"Da imamo zajednicu u kojoj svako može da kaže ono što želi i da izrazi svoje mišljenje i stav", rekla je Bildova.

U Banjaluci je održan okrugli sto o temi "Zapadna i Jugoistočna Evropa - ljudska prava i dvostruki standardi".

Okruglom stolu prisustvovali su članovi Evropskog parlamenta, Narodne skupštine Francuske, predstavnici italijanskog Centra za političke i strategijske studije "Makijaveli" i Društva srpsko-francuskog prijateljstva, kao i savjetnici predsjednika Republike Marko Romić i Lučijano Kaluža.

Skup je organizovao Centar za društveno-politička istraživanja Republike Srpske u saradnji sa kabinetom predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana