BiH Najavljuje izgradnju i rekonstrukciju graničnih prelaza: Šta je sa Pavlovića mostom?

GS
BiH Najavljuje izgradnju i rekonstrukciju graničnih prelaza: Šta je sa Pavlovića mostom?

Država planira ulaganja u brojne granične prelaze širom BiH, a među njima je i Granični prelaz Pavlovića most (Popovi).

U Nacrtu Srednjoročnog plana rada Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Upravnog odbora (UO) Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) za period 2025-2027. godine istaknuto je da su za naredni srednjoročni period kroz budžetski zahtev planirani, pored tekućih izdataka, još i kapitalni izdaci za okončanje započetih projekata i pokretanje novih, prenosi InfoBijeljina.

Finansiranje izgradnje novih administrativnih kapaciteta za smeštaj i rad zaposlenih, nabavka nove i modernizacija postojeće opreme, te rekonstrukcija i adaptacija objekata na graničnim prelazima i carinskim ispostavama u narednom trogodišnjem periodu predviđena je iz Budžeta BiH, navodi se u Nacrtu Srednjoročnog plana.

U tom kontekstu je spomenuto i planirano ulaganje za više graničnih prelaza, uključujući i Pavlovića most.

Planirano je opremanje i upravljanje smeštajnim kapacitetima na graničnim prelazima i u Upravi; odnosno izgradnja graničnih prelaza Metalka, Prisika, Vardište, Pavlovića Most (Popovi), Uvac, Izačić i Strmica, adaptacija postojećeg objekta CI Trebinje, Novi Grad i Višegrad, rekonstrukcija graničnih prelaza Užljebić (Ripač), Orašje; Novi Grad, Šamac, Ustibar i Šepak, navedeno je u Nacrtu Srednjoročnog plana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana