Belgija optužila sedam osoba: Planirali teroristički napad

GS
Belgija optužila sedam osoba: Planirali teroristički napad

BRISEL - Belgijske vlasti danas su optužile sedam osoba za ''moguće terorističke napade'', dan nakon što su belgijski tužioci saopštili da je uhapšeno osmoro ljudi pod sumnjom da su planirali terorističke napade u toj zemlji.

Tužioci su u saopštenju naveli da su četiri osobe, od kojih je troje Belgijanaca i jedan Turčin, optužene za učešće u aktivnostima terorističke grupe, pripremanje terorističkog djela, pokušaj atentata i namjeru širenja poruke za podsticanje na izvršenje terorističkog djela, kao i da su oni povezani sa potencijalnim napadom u Antverpenu, prenosi Rojters.

Dvoje Belgijanaca i jedan Bugarin optuženi su za potencijlani napad u Briselu, dok je jedna osoba optužena za učešće u djelovanju terorističke grupe, pripremanje terorističkog djela i širenje poruke sa namjerom podsticanja na izvršenje terorističkog djela.

U prethodnom saopštenju od ponedjeljka, tužioci su rekli da je policija izvršila racije na pet adresa u Briselu, Antverpenu i u Eupenu, gradu blizu njemačke granice, i privela petoricu muškaraca, od kojih su najmanje dvojica osumnjičena da su planirali napad.

Rojters podsjeća da je Belgija sklonište za više počinilaca terorističkih napada u Parizu 2015. u kojima je poginulo 130 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana